Software Design Mcqs - Set 5

1)   The importance of software design can be summarized in a single word which is___________________?

a. Efficiency
b. Accuracy
c. Quality
d. Complexity
Answer  Explanation 

ANSWER: Quality

Explanation:
Software functional quality reflects how well it complies with or conforms to a given design, based on functional requirements or specifications


2)   Debugging is_________________?

a. creating program code
b. finding and correcting errors in the program code
c. identifying the task to be computerized
d. creating the algorithm
Answer  Explanation 

ANSWER: finding and correcting errors in the program code

Explanation:
Debugging is a methodical process of finding and reducing the number of bugs, or defects, in a computer program or a piece of electronic hardware, thus making it behave as expected.


3)   _______________ is the process of translating a task into a series of commands that a computer will use to perform that task ?

a. Project design
b. Installation
c. Systems analysis
d. Programming
Answer  Explanation 

ANSWER: Programming

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which tool is use for structured designing ?

a. Program flowchart
b. Structure chart
c. Data-flow diagram
d. Module
Answer  Explanation 

ANSWER: Structure chart

Explanation:
A Structure Chart (SC. in software engineering and organizational theory, is a chart which shows the breakdown of a system to its lowest manageable levels.


5)   Actual programming of software code is done during the __________________ step in the SDLC?

a. Maintenance and Evaluation
b. Design
c. Analysis
d. Development and Documentation
Answer  Explanation 

ANSWER: Development and Documentation

Explanation:
The developer has to find in the technical documentation enough information to start coding.


6)   A step by step instruction used to solve a problem is known as ___________________?

a. Sequential structure
b. A List
c. A plan
d. An Algorithm
Answer  Explanation 

ANSWER: An Algorithm

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which is the first step in the software development life cycle ?

a. Analysis
b. Design
c. Problem/Opportunity Identification
d. Development and Documentation
Answer  Explanation 

ANSWER: Problem/Opportunity Identification

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Who designs and implement database structures ?

a. Programmers
b. Project managers
c. Technical writers
d. Database administrators
Answer  Explanation 

ANSWER: Database administrators

Explanation:
The role of database administrators includes the development and design of database strategies, system monitoring and improving database performance and capacity, and planning for future expansion requirements


9)   In the Analysis phase, the development of the ______________ occurs, which is a clear statement of the goals and objectives of the project ?

a. documentation
b. flowchart
c. program specification
d. design
Answer  Explanation 

ANSWER: program specification

Explanation:
Program specification is the definition of what a computer program is expected to do.


10)   In Design phase, which is the primary area of concern ?

a. Architecture
b. Data
c. Interface
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
Part of the design phase is to create structural and behavioral models of the system which is covered by architecture, data and the interface of the product.