Software Design Mcqs - Set 4

1)   Which of the following is the worst type of module cohesion ?

a. Logical Cohesion
b. Temporal Cohesion
c. Functional Cohesion
d. Coincidental Cohesion
Answer  Explanation 

ANSWER: Coincidental Cohesion

Explanation:
Coincidental cohesion exists in modules that contain instructions that have little or no relationship to one another


2)   If all tasks must be executed in the same time-span, what type of cohesion is being exhibited ?

a. Functional Cohesion
b. Temporal Cohesion
c. Functional Cohesion
d. Sequential Cohesion
Answer  Explanation 

ANSWER: Temporal Cohesion

Explanation:
A Module exhibits temporal cohesion when it contains tasks that are related by the fact that all tasks must be executed in the same time-span.


3)   Which of the following is a complementary approach to function-oriented approach ?

a. Object oriented analysis
b. Object oriented design
c. Structured approach
d. Both Object oriented analysis and design
Answer  Explanation 

ANSWER: Both Object oriented analysis and design

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In what type of coupling, the complete data structure is passed from one module to another ?

a. Control Coupling
b. Stamp Coupling
c. External Coupling
d. Content Coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Stamp Coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following is the best type of module cohesion ?

a. Functional Cohesion
b. Temporal Cohesion
c. Functional Cohesion
d. Sequential Cohesion
Answer  Explanation 

ANSWER: Functional Cohesion

Explanation:
Functional Cohesion is a type of cohesion in which the tasks performed by a software module all contribute to the performance of a single function.


6)   Which of the following is the worst type of module coupling ?

a. Control Coupling
b. Stamp Coupling
c. External Coupling
d. Content Coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: External Coupling

Explanation:
Content coupling occurs when module A changes data of module B or when control is passed from one module to the middle of another.


7)   __________________ is a measure of the degree of interdependence between modules ?

a. Cohesion
b. Coupling
c. None of the mentioned
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Coupling

Explanation:
Coupling or dependency is the degree to which each program module relies on each one of the other modules.


8)   Java packages and Fortran subroutine are examples of__________________________?

a. Functions
b. Modules
c. Classes
d. Sub procedures
Answer  Explanation 

ANSWER: Modules

Explanation:
A modular system consist of well defined manageable units with well defined interfaces among the units.


9)   Which of the following is the best type of module coupling ?

a. Control Coupling
b. Stamp Coupling
c. Data Coupling
d. Content Coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Coupling

Explanation:
The dependency between module A and B is said to be data coupled if their dependency is based on the fact they communicate by only passing of data.


10)   Which of the property of software modularity is incorrect with respect to benefits software modularity ?

a. Modules are robust
b. Module can use other modules
c. Modules Can be separately compiled and stored in a library
d. Modules are mostly dependent
Answer  Explanation 

ANSWER: Modules are mostly dependent

Explanation:
Modularity cannot bring benefits unless the modules are autonomous or independent