Software Design Mcqs - Set 3

1)   Which of the following is not an activity of Structured Analysis (SA) ?

a. Functional decomposition
b. Transformation of a textual problem description into a graphic model
c. All the functions represented in the DFD are mapped to a module structure
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All the functions represented in the DFD are mapped to a module structure

Explanation:
The module structure is the software architecture.


2)   To arrive at a form which is suitable for implementation in some programming language is the purpose of_______________?

a. Structured Analysis (SA)
b. Structured Design (SD)
c. Detailed Design (DD)
d. None of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Structured Design (SD)

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   SA/SD features are obtained from which of the methodologies ?

a. Constantine and Yourdon methodology
b. DeMarco and Yourdon methodology
c. Gane and Sarson methodology
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What DFD notation is represented by the Rectangle ?

a. Transform
b. Data Store
c. Function
d. None of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Store

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In DFDs, user interactions with the system is denoted by ____________________?

a. Circle
b. Arrow
c. Rectangle
d. Triangle
Answer  Explanation 

ANSWER: Circle

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Structured Analysis is based on the principles of___________________?

a. Top-down decomposition approach
b. Divide and conquer principle
c. Graphical representation of results using DFDs
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following is not a use of a CASE tool ?

a. Support structured analysis and design (SA/SD)
b. Maintains the data dictionary
c. Checks whether DFDs are balanced or not
d. It complies with the available system
Answer  Explanation 

ANSWER: It complies with the available system

Explanation:
It takes long time to establish the system in order to comply with the available system


8)   Function-oriented design techniques starts with functional requirements specified in_______________?

a. SDD
b. SRS
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: SRS

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following is/are true with respect to functions ?

a. A function such as “search-book” is represented using a circle
b. Functions represent some activity
c. Function symbol is known as a process symbol or a bubble in DFD
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
All the options are correct with respect to Function Oriented Software Design


10)   Choose the option that does not define Function Oriented Software Design ?

a. It consists of module definitions
b. Modules represent data abstraction
c. Modules support functional abstraction
d. None of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Modules represent data abstraction

Explanation:
Option b defines an Object Oriented Design.