Software Design Mcqs - Set 2

1)   Which of the following early OOD methods incorporates both a “micro development process” and a “macro development process.” ?

a. Booch method
b. Rumbaugh method
c. Wirfs-Brock method
d. Coad and Yourdon method
Answer  Explanation 

ANSWER: Booch method

Explanation:
The macro development process includes the architectural planning and micro developments process defines rules that govern the use of operations and attributes and the domain-specific policies for memory management, error handling, and other infrastructure
functions.


2)   A design description of an object is known as a class__________________?

a. instance
b. object
c. case
d. both instance and object
Answer  Explanation 

ANSWER: both instance and object

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A design description in OOD includes___________________?

a. Protocol Description
b. Implementation Description
c. Type Description
d. both Protocol and Implementation Description
Answer  Explanation 

ANSWER: both Protocol and Implementation Description

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following is not an operation as per OOD algorithms and data structures ?

a. operations that manipulate data in some way
b. operations that perform a computation
c. operations that check for syntax errors
d. operations that monitor an object for the occurrence of a controlling event
Answer  Explanation 

ANSWER: operations that check for syntax errors

Explanation:
Operations that check for syntax errors is concerned with the programming language used, so it will be handled by the compiler.


5)   Which of the following points related to Object-oriented development (OOD. is true ?

a. OOA is concerned with developing an object model of the application domain
b. OOD is concerned with developing an object-oriented system model to implement requirements
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What encapsulates both data and data manipulation functions ?

a. Object
b. Class
c. Super Class
d. Sub Class
Answer  Explanation 

ANSWER: Object

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Data Store Symbol in DFD represents a_______________?

a. Physical file
b. Data Structure
c. Logical file
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the mentioned

Explanation:
A logical file can be a data structure or a physical file on disk.


8)   A directed arc or line in DFD represents_________________?

a. Data Store
b. Data Process
c. Data Flow
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Flow

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following is a function of CASE Tool ?

a. Supporting Structured analysis and design (SA/SD)
b. Maintaining the data dictionary
c. Checking whether DFDs are balanced or not
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Supporting Structured analysis and design (SA/SD)

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The context diagram is also known as __________________?

a. Level-0 DFD
b. Level-1 DFD
c. Level-2 DFD
d. All of the mentioned
Answer  Explanation 

ANSWER: Level-0 DFD

Explanation:
Context diagram captures the various entities external to the system interacting with it and data flow occurring between the system and the external entities.