Health & Physical Education MCQs Part 2 - Set 4

1)   Which player won more titles of Tour de France _____

a. France
b. Italy
c. Brazil
d. Australia
Answer  Explanation 

ANSWER: France

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which player make the fastest world record ______

a. John Haward
b. Ben Thomas
c. Smith
d. Jack warner
Answer  Explanation 

ANSWER: John Haward

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which is the fastest cyclist in England _______

a. John Haward
b. David Le Grays
c. Will Smith
d. John will
Answer  Explanation 

ANSWER: David Le Grays

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   When cycling is introduced in Olympic Games____

a. 1992
b. 1994
c. 1996
d. 2000
Answer  Explanation 

ANSWER: 1996

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Cycling is the national game of______

a. Italy
b. France
c. Germany
d. Brazil
Answer  Explanation 

ANSWER: France

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Who is the inventor of the cycle____

a. Crack Patrick
b. Colmbo
c. Graham bell
d. Charles
Answer  Explanation 

ANSWER: Crack Patrick

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   When the competition of boating introduced in Olympics Games____

a. 650 B.C.
b. 648 B.C.
c. 646 B.C.
d. 644 B.C.
Answer  Explanation 

ANSWER: 648 B.C.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   When wrestling is introduced in Olympics Games_______

a. 1900
b. 1904
c. 1908
d. 1912
Answer  Explanation 

ANSWER: 1904

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   When the famous Muslim wrestler Gama become world champion___

a. 1901
b. 1911
c. 1921
d. 1931
Answer  Explanation 

ANSWER: 1901

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What is the real name of Gama______

a. Muhammad Irfan
b. Ghulam Muhammad
c. Muhammad Saleem
d. Aktar Hussain
Answer  Explanation 

ANSWER: Ghulam Muhammad

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which title is awarded to Imam Bakhsh wrestler______

a. Rustam-e-Hind
b. Rustam-e-Jahan
c. Rustam-e-Iran
d. Rustam-e-IPakistan
Answer  Explanation 

ANSWER: Rustam-e-Hind

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   How many categories in international wrestling___

a. 2
b. 3
c. 5
d. 8
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   When women wrestling introduced in Olympics Games___

a. 2000
b. 2004
c. 2008
d. 2012
Answer  Explanation 

ANSWER: 2004

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   When the Pakistani wrestler Muhammad Bashir won the bronze medal in Olympics_________

a. 1956
b. 1960
c. 1964
d. 1968
Answer  Explanation 

ANSWER: 1960

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   In 1962 Asian games how many medals won by Pakistan in wrestling_____

a. 10
b. 11
c. 12
d. 14
Answer  Explanation 

ANSWER: 14

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   In 1970 Asian games how many medals won by Pakistan in wrestling_____

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which is the national organization of table tennis_____

a. Pakistan Table tennis Federation
b. Pakistan Tennis federation
c. Pakistan Football Federation
d. Pakistan Table Tennis Committee
Answer  Explanation 

ANSWER: Pakistan Table tennis Federation

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Which is the international organization of table tennis_____

a. International Table Tennis federation Association
b. International Table Tennis federation
c. International Table Federation
d. International Table Tennis Association
Answer  Explanation 

ANSWER: International Table Tennis federation

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   The game of Chess started from ______

a. 3000 BC
b. 2000 BC
c. 1000 BC
d. 500 BC
Answer  Explanation 

ANSWER: 3000 BC

Explanation:
No explanation is available for this question!