Health & Physical Education MCQs Part 2 - Set 3

1)   In which country the education of chess is given in schools _____

a. Russia
b. China
c. France
d. Rome
Answer  Explanation 

ANSWER: Russia

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which Country first of all introduce Chess _____

a. Italy
b. Hindustan
c. Russia
d. China
Answer  Explanation 

ANSWER: Hindustan

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which city is call home of Chess ____

a. Venues
b. Delhi
c. Masco
d. New York
Answer  Explanation 

ANSWER: Venues

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   How many years Jhangir Khan remain Unbeated ___

a. 5 years
b. 7 years
c. 8 years
d. 3 years
Answer  Explanation 

ANSWER: 5 years

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   When first world Cup Squash held _____

a. 1983
b. 1984
c. 1985
d. 1986
Answer  Explanation 

ANSWER: 1984

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   When Pakistan First time play the Squash at International level _____

a. 1949
b. 1950
c. 1955
d. 1956
Answer  Explanation 

ANSWER: 1950

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Old name of Squash is _______

a. Rackets
b. Binfel
c. Steel hit
d. Green ball
Answer  Explanation 

ANSWER: Rackets

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Number One player of Squash in Pakistan ________

a. Shahid Zaman
b. Jhangir Khan
c. Mansor Zaman
d. Zark Jahn
Answer  Explanation 

ANSWER: Shahid Zaman

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   World Open Squash 2008 where held _______

a. England
b. Italy
c. China
d. America
Answer  Explanation 

ANSWER: England

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Where first Tour de France held _______

a. 1902
b. 1903
c. 1904
d. 1905
Answer  Explanation 

ANSWER: 1903

Explanation:
No explanation is available for this question!