Health & Physical Education MCQs Part 2 - Set 1

1)   Length of Javelin for women __________

a. 2.10 m
b. 2.20 m
c. 2.30 m
d. 2.40 m
Answer  Explanation 

ANSWER: 2.20 m

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Angle of javelin through ______

a. 30
b. 40
c. 29
d. 31
Answer  Explanation 

ANSWER: 29

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Weight of Javelin for men ___

a. 600 g
b. 800 g
c. 400 g
d. 900 g
Answer  Explanation 

ANSWER: 800 g

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Weight of Javelin for women _

a. 600 g
b. 700 g
c. 500 G
d. 400 G
Answer  Explanation 

ANSWER: 600 g

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   When Javelin through introduced in Modern Olympic games first time __

a. 1900
b. 1904
c. 1908
d. 1912
Answer  Explanation 

ANSWER: 1900

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Time allow the athlete for jump __

a. 20 sec
b. 30 sec
c. 40 sec
d. 60 sec
Answer  Explanation 

ANSWER: 60 sec

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   High jump runway distance _

a. 12 m
b. 13 m
c. 15 m
d. 14 m
Answer  Explanation 

ANSWER: 15 m

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   How many lanes on track ___

a. 6
b. 7
c. 8
d. 9
Answer  Explanation 

ANSWER: 8

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Standard track total distance is _____

a. 300 m
b. 200 m
c. 400 m
d. 800 m
Answer  Explanation 

ANSWER: 400 m

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In 400 meter race last athlete Stagger _

a. 7.01 m
b. 7.42 m
c. 7.67 m
d. 7.80 m
Answer  Explanation 

ANSWER: 7.67 m

Explanation:
No explanation is available for this question!