Chapter 5: Noun Exercises - English Grammar Mcqs for Middle School - Set 7

1)   What a great idea! He cried. (Which word is a countable noun?)

a. great
b. what
c. cried
d. idea
Answer  Explanation 

ANSWER: idea

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Can you give me some advice? (Which word is an uncountable noun?)

a. some
b. give
c. you
d. advice
Answer  Explanation 

ANSWER: advice

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Children broke the window pane. (Which word is a plural noun?)

a. broke
b. window pane
c. children
d. the
Answer  Explanation 

ANSWER: children

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Where was Sara? Did you see her? (Which word is a proper noun?)

a. Was
b. where
c. Sara
d. see
Answer  Explanation 

ANSWER: Sara

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   How many students in your class? (Which word is a countable noun?)

a. many
b. students
c. class
d. your
Answer  Explanation 

ANSWER: students

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   My chair is made of wood. (Which word is a material noun?)

a. wood
b. made of
c. chair
d. my
Answer  Explanation 

ANSWER: wood

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Rice is my favorite dish. (Which word is an uncountable noun?)

a. my
b. dish
c. favorite
d. rice
Answer  Explanation 

ANSWER: rice

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   My mother is a wise lady. (Which word is an abstract noun?)

a. lady
b. my
c. wise
d. mother
Answer  Explanation 

ANSWER: wise

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Do not hide the fact. (Which word is word a countable noun?)

a. hide
b. the
c. fact
d. do not
Answer  Explanation 

ANSWER: fact

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Why do you tell a lie? (Which word is an abstract noun?)

a. tell
b. lie
c. you
d. why
Answer  Explanation 

ANSWER: lie

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   We get wool from sheep. (Which word is a material noun?)

a. sheep
b. wool
c. get
d. from
Answer  Explanation 

ANSWER: wool

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   You can settle everything in a friendly manner. (Which word is concrete noun)

a. settle
b. can
c. friendly manner
d. you
Answer  Explanation 

ANSWER: friendly manner

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Taj Mahal is a sign of love. (Which word is a proper noun?)

a. Taj Mahal
b. sing
c. love
d. is
Answer  Explanation 

ANSWER: Taj Mahal

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Beauty does not need any ornaments. (Which word is an uncountable noun?)

a. need
b. beauty
c. any
d. ornaments
Answer  Explanation 

ANSWER: beauty

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   He was reading a newspaper. (Which word is a common noun?)

a. newspaper
b. was
c. a
d. he
Answer  Explanation 

ANSWER: newspaper

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   My family supports me. (Which word is a collective noun?)

a. family
b. me
c. supports
d. my
Answer  Explanation 

ANSWER: family

Explanation:
No explanation is available for this question!