Chapter 5: Noun Exercises - English Grammar Mcqs for Middle School - Set 2

1)   Sun shine keeps us warm in winter. (Which word is a mass noun?)

a. keeps
b. winter
c. warm
d. sunshine
Answer  Explanation 

ANSWER: sunshine

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Fox wanted to eat a bunch of grapes. (Which word is a collective noun?)

a. wanted
b. bunch of grapes
c. fox
d. eat
Answer  Explanation 

ANSWER: bunch of grapes

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   My father bought a beautiful mare. (Which word is a feminine noun?)

a. mare
b. beautiful
c. my
d. father
Answer  Explanation 

ANSWER: mare

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Please must remember to bring bananas.(Which word is a collective noun?)

a. must
b. bananas
c. bring
d. pleasure
Answer  Explanation 

ANSWER: bananas

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   This is Sara's coat. Which she forgot here. (Which word is a singular possessive noun?)

a. this
b. a
c. forgot
d. Sara's coat.
Answer  Explanation 

ANSWER: Sara's coat.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   My cat's fur was matted mess. (Which word is a possessive noun?)

a. matted
b. mess
c. was
d. cat's fur
Answer  Explanation 

ANSWER: cat's fur

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   I like enjoying soft music. (Which word is a verbal noun?)

a. soft
b. enjoying
c. music
d. like
Answer  Explanation 

ANSWER: enjoying

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Alice, You have to prepare yourself for tomorrow's test.(Which word is a vocative noun?)

a. prepare
b. Alice
c. test
d. you
Answer  Explanation 

ANSWER: Alice

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   My sister was the group president. (Which word is a predicate noun?)

a. group
b. sister
c. my
d. president
Answer  Explanation 

ANSWER: president

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Audience gave a huge round of applause to the singer. (Which word is a collective noun?)

a. huge
b. huge
c. gave
d. Audience
Answer  Explanation 

ANSWER: Audience

Explanation:
No explanation is available for this question!