Chapter 5: Noun Exercises - English Grammar Mcqs for Middle School - Set 1

1)   Mice's can nibble the food. (Which word is a plural possessive noun?)

a. Can
b. mice's
c. nibble
d. the
Answer  Explanation 

ANSWER: mice's

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Be careful, there is a hive of bees on the tree. (Which word is a collective noun?)

a. tree
b. there
c. hive of bees
d. careful
Answer  Explanation 

ANSWER: hive of bees

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   "O, you pass me my ball, buddy." (Which word is a nouning noun?)

a. my
b. pass
c. buddy
d. you
Answer  Explanation 

ANSWER: buddy

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Good friends are the beauty of life. (Which word is a countable noun?)

a. Friends
b. good
c. beauty
d. are
Answer  Explanation 

ANSWER: Friends

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   My grandmother is good at telling a funny stories. (Which word is a plural noun?)

a. telling
b. stories
c. funny
d. goad
Answer  Explanation 

ANSWER: stories

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   An impressive writing of the passage won the title. (Which word is a verbal noun?)

a. passage
b. writing
c. impressive
d. title
Answer  Explanation 

ANSWER: writing

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Mrs. Akmal was an incharge at our Junior School. (Which word is a predicate noun?)

a. school
b. Mrs. Akmal
c. Incharge
d. our
Answer  Explanation 

ANSWER: Incharge

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   They were waiting on a bus stop. (Which word is a compound noun?)

a. waiting
b. were
c. they
d. bus stop
Answer  Explanation 

ANSWER: bus stop

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Success seems closer to the hardworking people. (Which word is an abstract noun?)

a. close
b. people
c. success
d. the
Answer  Explanation 

ANSWER: success

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Please update me with new hair style. (Which word is a compound noun?)

a. update
b. hairstyle
c. new
d. me
Answer  Explanation 

ANSWER: hairstyle

Explanation:
No explanation is available for this question!