Chapter 3: Cells, Tissues & Organs - Science Mcqs for Grade 6 - Set 4

1)   Organisms made up of only one cell are known as

a. multicellular
b. unicellular
c. epithelial
d. epidermal
Answer  Explanation 

ANSWER: unicellular

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The tissue responsible for the covering of internal organs and external tissues is known as

a. epidermal tissues
b. muscle tissue
c. epithelial tissue
d. nerve tissue
Answer  Explanation 

ANSWER: epithelial tissue

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   For examining the microscope slides, the power objective should be

a. low
b. high
c. doesn't matter
d. constant
Answer  Explanation 

ANSWER: low

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Ribosomes help in the formation of

a. fat
b. protein
c. vitamin
d. glucose
Answer  Explanation 

ANSWER: protein

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Large storage for food, water and waste is present in

a. vacuole
b. tissue
c. organ
d. Cellulose
Answer  Explanation 

ANSWER: vacuole

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   A system that removes the waste materials from the body is known as

a. Excretory system
b. respiratory system
c. nervous system
d. digestive system
Answer  Explanation 

ANSWER: Excretory system

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Axon is a part of nerve cell that take the nerve impulse

a. away
b. inside
c. stop signals
d. none of them
Answer  Explanation 

ANSWER: away

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The part that works to reflect the light for the microscope is known as

a. stage
b. illumination
c. tube
d. fine focus
Answer  Explanation 

ANSWER: illumination

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   A collection of tissues to provide a function is known as

a. tissue
b. organ
c. muscle
d. cells
Answer  Explanation 

ANSWER: organ

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Epithelial tissues containing cilia are present in the

a. respiratory tract
b. intestine
c. stomach
d. kidneys
Answer  Explanation 

ANSWER: respiratory tract

Explanation:
No explanation is available for this question!