Chapter 2: Indices & Standard Form - Math Mcqs for Grade 8 - Set 4

1)   By solving 4(x - y)⁶ ⁄²(x - y), the answer will be

a. 2(x - y)³
b. 2(x - y)⁷
c. 2(x - y)⁶
d. 2(x - y)⁵
Answer  Explanation 

ANSWER: 2(x - y)⁵

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   By simplifying the a3⁄4 ⁄a1⁄2 x a1⁄3 , the answer will be

a. a7⁄13
b. a5⁄11
c. a7⁄12
d. a9⁄11
Answer  Explanation 

ANSWER: a7⁄12

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The answer of 69.6 in standard form is

a. 6.96 x 10²
b. 6.96 x 10¹
c. 6.96 x 10³
d. 6.96 x 10-²
Answer  Explanation 

ANSWER: 6.96 x 10¹

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   By solving the following (2³)⁴ , the answer will be

a. 2⁷
b. 2¹²
c. 2
d. 2⁸
Answer  Explanation 

ANSWER: 2¹²

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   By simplifying [(16x⁶ y⁵ )²) ⁄(2x²y²)⁴ ] x [x⁵ y³ ⁄x³y², the answer will be

a. 16x⁴ y²
b. 16x⁵ y³
c. 16x⁶ y³
d. 16x⁷ y⁵
Answer  Explanation 

ANSWER: 16x⁶ y³

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   By simplifying the a³b5⁄6 ⁄a1⁄2 b2⁄3 , the answer will be

a. a2⁄5 b1⁄4
b. a1⁄2 b1⁄5
c. a2⁄3 b5⁄6
d. a5⁄2 b1⁄6
Answer  Explanation 

ANSWER: a5⁄2 b1⁄6

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   By simplifying (3xy³)³, the answer will be

a. 18x³y⁸
b. 24x⁵ y⁸
c. 27x⁴ y⁸
d. 27x³y⁹
Answer  Explanation 

ANSWER: 27x³y⁹

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The answer of (7.2 x 10¹⁶ )/(3.4 x 10¹⁸ ) in standard form is

a. 2.12 x 10-²
b. 2.12 x 10-²
c. 2.12 x 10-²
d. 2.12 x 10-²
Answer  Explanation 

ANSWER: 2.12 x 10-²

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   By expressing the answer in form of 10n , the answer of 10⁶ x 10-³ ⁄10-⁵ is

a. 10⁶
b. 10⁵
c. 10⁷
d. 10⁸
Answer  Explanation 

ANSWER: 10⁸

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The product of q³ and q² is equal to

a. q
b. q⁵
c. q⁷
d. q⁶
Answer  Explanation 

ANSWER: q⁶

Explanation:
No explanation is available for this question!