Chapter 11: Perimeter & Area of Geometrical Figures - Math Mcqs for Grade 6 - Set 2

1)   If the length of a square field is 12cm then the perimeter of square will be

a. 48cm²
b. 24cm²
c. 36cm²
d. 50cm²
Answer  Explanation 

ANSWER: 48cm²

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   If the area of circle is 112m² then the circumference of the circle is

a. 27.68m²
b. 37.68m²
c. 50.68m²
d. 55.68m²
Answer  Explanation 

ANSWER: 37.68m²

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   By converting the 62.7m² into km², the answer will be

a. 0.0000627km²
b. 0.0627km²
c. 0.00627km²
d. 6270km²
Answer  Explanation 

ANSWER: 0.0000627km²

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   If the length of rectangle is 15cm and width of rectangle is 5cm then the area of rectangle is

a. 35cm²
b. 40cm²
c. 75cm²
d. 70cm²
Answer  Explanation 

ANSWER: 75cm²

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   By converting the 85600mm² into m²(meter square), the answer will be

a. 8560m²
b. 856m²
c. 0.0856m²
d. 8560000m²
Answer  Explanation 

ANSWER: 0.0856m²

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   By converting the 60.8cm² into the mm², the answer will be

a. 0.0608mm²
b. 0.608mm²
c. 6080mm²
d. 608mm²
Answer  Explanation 

ANSWER: 6080mm²

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   By converting the 6.5ha(hectare) into m²(meter square), the answer will be

a. 650m²
b. 6500m²
c. 0.65m²
d. 65000m²
Answer  Explanation 

ANSWER: 65000m²

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   If the diameter of a truck wheel is 0.65m and truck is travelling at 40km⁄h then the number of revolutions per minute made by truck wheel is

a. 3223
b. 5223
c. 6223
d. 8500
Answer  Explanation 

ANSWER: 3223

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   If the height of trapezium is 8cm and the sum of parallel sides is 16cm then the area of trapezium is

a. 85cm²
b. 54cm²
c. 64cm²
d. 32cm²
Answer  Explanation 

ANSWER: 64cm²

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The kind of quadrilateral in which opposite pairs of the sides are parallel and equal is called

a. parallelogram
b. trapezium
c. triangle
d. semi-circle
Answer  Explanation 

ANSWER: parallelogram

Explanation:
No explanation is available for this question!